tiistai 13. toukokuuta 2014

Missä sitä asuisi?

Paikka on nyt varmistettu!! Nyt odotan vain, että etanaposti saavuttaa Gloucestershiren ja kertoo heille, että läpi mentiin ja mut voi ottaa kouluun hyvillä mielin! 


Nyt alkaa sitten se hauskuus eli paperisotkujen järjestäminen. Jopa ennen paperisotkuja pitää kuitenkin ensin selvittää, että mitä kaikkia papereita pitää sotkea.

IELTS todistuksen lähettäminen
Asuntolapaikan hakeminen/saaminen
Vuokrasopimus
Lainat ja tuet
Vakuutukset
Muuttoilmoitus
Puhelinnumero
Tilin avaaminen

Huuuh... 

Eli asuntolapaikkaa on nyt haettu ja tieto siitä minkä paikan saan, tulee kesä/heinäkuussa. Vähän kyllä taiteilin sen päätöksen kanssa, että vuokraanko suoraan jonku asunnon, kämppiksillä tai ilman, vai meenkö asuntolaan. Netistä on tullut luettua paljon juttua siitä, kuinka asuntolat on täynnä 17-18 vuotiaita lapskaisia, ensimmäistä kertaa kotoa pois muuttaneita. Hyvä jos edes omasta kylästään ovat ikinä matkannet kauemmaksi. Hmm. Mutta toisaalta, päätin heittää typerät ennakko-oletukset Plutoon ja hain asuntolapaikkaa.

Apua mä en ehkä kuitenkaan vielä käsitä, että tällä kampuksella tuun elämään kolme vuotta (kuva)
Ensimmäinen toive oli Upper Quay-niminen asuntola, vuokra £117/viikko. Oli lähimpänä keskustaa ja n. 15 minuutin kävely yliopistolle.
Seuraava toive oli Oxstalls (samalla kampuksen nimi), vuokra £124/viikko ja tämä on ihan yliopiston kampuksen vieressä.
Kolmanneksi hain keskustasta kauimmaiseen asuntolaan, eli Ermin halliin, myös £117/viikko ja yliopistolle 15 minuuttia kävelyä.

Jokaisessa huoneessa on oma vessa ja suihku. Ehdoton plussa ja ehdoton vaatimus. En suostu jakamaan vessaa n. 5 muun ihmisen kanssa. Voi kauhukuvat niistä kamalista aamuista, kun jokaisen pitää ehtiä vessaan, suihkuun, pesemään hampaat ja meikkaamaan. Puhumattakaan siitä että jollekkin tulisi tähän väliin vielä oksennustauti tai ripuli. Ei kiitos. ^^

2 kommenttia:

  1. Hei onnea! :) Älä huolehdi, uutta asuinmaata on parempi tunnustella asuntolasta käsin, ei ainakaan asuntoasioista tarvitse kaiken muun lisäksi stressata. Vuosi menee nopeasti. Itse asuin ensimmäisenä vuoteni asuntolassa... olin silloin 19v, muut kämppikset (kaikki brittejä) olivat vuoden nuorempia. Ei kaikki siellä todellakaan olleet mitään teinejä tosin, esimerkiksi kurssikaverini oli kolmekymppinen, ja hänkin asui asuntolassa. Ja, mikä parasta - jos tuuri käy ja osuu kiva porukka kämppään, voit tutustua uusiin ihmisiin ja päästä opiskelijapiireihinkin paremmin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla omakohtasia kokemuksia! Kiitos(: Alan tosiaan olemaan asuntolan kannalla koska se on sellainen asia mitä ei suomessa voi kokea! Ja nyt jännittää että koska se tieto tulee.....

      Poista