maanantai 19. toukokuuta 2014

Raha ei kasva puussa

Ugh.

Oon tänään tulostanut 18 sivua tuition loan-lappusia (eli lukukausimaksut kattava laina) ja yrittäny ymmärtää niitä. Tällä hetkellä ymmärrän ensimmäisen kohdan: "Insert your first name". Pienen vääntämisen, kääntämisen ja googlailun jälkeen aloin myös ymmrtämään, että pitäisi löytää tie jonkin sortin notaarin luo, joka leimallaan ilmaisee minun olevan ihan oikea ihminen. Miksi näin vaikeasti? Miksei vaan voi olla niin kuin netissä "Write 38YTI6 to this box to provide that you are a human". Kaikki olis paljon tyytyväisempiä.

Tosiaan, olen nyt sitoutunut maksamaan 21 000 puntaa kolmelta vuodelta. Pienoiset lainat on nyt harteilla. Huolettaako? Ei. Miksei? No minäpä kerron. 

Lukukausimaksut on toki suurempaakin suuremmat mitä Suomessa ikinä tulee olemaan. Asiat on kuitenkin mahdollista järjestää niin hyvin, että kokisin sen olevan vain tyhmää, jos jättäisin sen takia tekemättä tämän. Tuition loan kattaa kaikkien kolmen vuoden yliopistomaksut, itse en rahoja tule näkemään vaan ne maksetaan suoraa koululle. Lainan takaisinmaksu alkaa, kun olen vakituisessa työssä ja tienaan vähintään 21 000 puntaa vuodessa. Tämän lisäksi olen tietysti myös oikeutettu suomen täyteen opintotukeen ja -lainaan.

Kenelläkään normaalilla ihmisellä ei ole 21 000 puntaa takataskussa (ellei ole tietoisesti säästänyt), joten en ymmärrä miksi ulkomailla opiskelu pitäisi unohtaa sen takia että "ei ole varaa". Toki hinnat on naurettavan korkealla, kun Suomessa voi opiskella ilmaiseksi, mutta en anna sen estää!

Kiitos.

Ainii:

IT'S LIKE SUPER OFFICIAL NOW WHEN THE WEBSITE HAS BEEN UPDATED.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti