keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Notaari leimasi minut ihmiseksi

Kävin eilen kiertämässä ympäri kaupunkia vakuuttelemassa eri tahoilla, että indeed, olen kiva tyyppi ja minulle voi hyvin myöntää yhdeksän tonnin lainan. Huh. Kyllä se summa kuulostaa edelleen aika hyvältä. 

Tosiaan, katselin tuossa netistä, että miten nämä lainan haku asiat hoituvat ja ilokseni huomasin että deadline lainan hakuun on parin viikon päästä. Heh. Lainaa saa toki hakea reilusti jälkeen päinkin, mutta tuolla toukokuun päivämäärällä halutaan varmistaa, että opiskelijat saavat rahat oikeaan aikaan ensimmäiseen lukukausimaksuun.

Alkoi siis armoton selvittely ja googlailu että miten nämä kevyet 18 sivua täytetään. Meinasi kyllä kyyneleen poikanen vierähtää poskelle, kun lapuista ymmärsin ensimmäisen kohdan "First name:". Onneksi IsoRy:n (Iso-Britannian suomalainen opiskelijayhdistys) foorumi auttoi panikoivaa (tässäkin) hädässä ja aloin ymmärtää jo vähän enemmän. (= last name). Kävi myös ilmi, että lainapapereihin halutaan todistajan leima ja allekirjoitus, jonka kautta tarkistetaan että passini valokopio on aito ja että kyllä, olen kiva ihminen. Lainapapereiden ohjeistuksessa oli, että leimaajaksi käy lääkäri, opettaja, insinööri ym. korkeassa asemassa oleva. Jaahas. Noh, kaikki mun opettajat on yli 400km päässä Vaasassa, lääkärille en rupea varaamaan aikaa tälläisen asia takia ja insinöörit nyt on vähän omituinen ryhmä. Foorumilta sitten selvisi, että notaarilla on moni käynyt. Sitä ei kuitenkaan ilmeisesti suoraan briteissä tunnusteta "korkeammaksi tahoksi" eli ilmeisesti opettajan leimalla on suurempi merkitys kuin notaarin. Okei. Maistraattiin siis käypi tieni.

Kahden notaarin kanssa sitten vähän ihmeteltiin niitä lippuja ja lappuja ja lopulta kokeneempi henkilö tuli siihen katsomaan meidän touhua "Juu kyllähän näitä papereita on täällä paljon käynyt. Laitatte leimat vaan tohontohon ja tohon ja otatte kopion ja siihen leima ja -----" Eli leimat tuli! Jee! Nyt sitten vaan pikainen tarkistus (rauhassa, auringon paisteessa ja lasipalatsin terassilla, ah kesä....) että kaikki on kunnossa lappusissa (okei, kirjoitin kaiken sinisellä mustekynällä vaikka käskettiin kirjoittaa mustalla. Vähän kiehahti korvissa kun 18 sivun työ meni hukkaan... Kirjoitin mustalla päälle) ja olihan ne. Laput kerkesi vielä eilisen postin mukana eli tästä n. viikko eteenpäin ja paperit saavuttaa Englannin! Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti