tiistai 13. lokakuuta 2015

Minun ja urheilun välinen suhde on monimutkainen

Minulla ja urheilulla taitaa olla hieman ryppyjä rakkaudessa, sillä melkein jokainen edellisviikon liikunnallinen yritys meni päin mäntyä (tai lattiaa, jos aletaan kirjaimellisesti puhua).

Meillä oli perjantaina labra-tunti fysiologiasta. Tutkittiin, minkälaisia vaikutuksia glucoosilla on urheilusuoritukseen/verensokeriin. 

Neljä vapaaehtoista pyöäili 45 minuuttia ja heiltä otettiin verensokeriarvot 15 minuuttia ennen suoritusta, 15 minuuttia suorituksen aloittamisen jälkeen ja tämän jälkeen jokainen varttitunti kunnes 45 minuuttia polkemista tulee täyteen. Glucoosin lähteenä käytettiin urheilujuoma sokerilitku  Lucozadea.



Minähän en tosiaan pyöräile tai harrasta minkään sortin keuhkoja rasittavaa liikuntaa, ellei cheerleadingia oteta mukaan, mutta päätin silti tehdä tämän testiin. Verensokerini oli ~3.3-3.5mmol/L joten tässä vaiheessa olisi pitänyt jo hälytyskellot soida että ei ehkä kannata ottaa osaa näihin talkoisiin.

Normaali arvo on 4 mmol/L. Kukaan ei kuitenkaan sanonut mitään, joten painot kiinni pyörään ja 120W nopeudella polkemaan. Jälkeenpäin kuulin, että olisin voinut ottaa painoja pois/hiljentää tahtia pienen kokoni vuoksi. No, jälkiviisaus on paras viisaus.

Kohderyhmä ja tyyppiHerätyksen jälkeenEnnen ateriaa
(pre prandial)
90 min aterian jälkeen
(post prandial)
Ei-diabeetikot4.0 to 5.9 mmol/Lunder 7.8 mmol/L
2. tyypin diabetes4 to 7 mmol/Lunder 8.5 mmol/L
1. tyypin diabetes5 to 7 mmol/L4 to 7 mmol/L5 to 9 mmol/L
Lasten 1. tyypin diabetes4 to 7 mmol/L4 to 7 mmol/L5 to 9 mmol/L

Kymmenen minuutin pyöräilyn jälkeen aloin tuntemaan pistelyä lihaksissa, hiki nousi pintaan ja aloin näkemään tähtiä. Kymmenen minuutin jälkeen. Vähän loppui usko, että onko minulla näin huono kunto. Yritin jatkaa, mutta lopulta silmissä sumeni lopullisesti ja valahdin pyörältä lattialle. Se siitä testistä minun kohdallani. Jalkojen alle tuotiin tuoli ja käteen lyötiin Lucozade (joka minun olisi pitänyt juoda kokeen aikana, jotta oltaisiin saatu selville sokerin vaikutus suoritukseen). Pulssi mitattiin yli 190 lyöntiin ja en edes muista mikä verensokeriarvoni oli, sillä se mitattiin heti kun valahdin.


Tälläistä pientä jännitystä meidän käytännön tunneilla.

Meillä oli myös haku cheerleading-ryhmiin ja ne meni niin penkin alle, että aloin jo maistamaan pölyn. Olin enemmän kaatuneena maassa kuin ylväänä ilmassa, voltit nyt meni miten meni ja hypyissäkään ei kehumista. Saa nähdä. Jos jotain hyvää pitää keksiä, niin tein ensimmäistä kertaa extension libin ja osasin vielä tehdä walkoverin. Siihen se sitten jäikin.

Extension lib
Yritän hukuttaa huonon menestykseni koulujuttuihin, mutta eihän näistäkään ymmärrä mitään. Käytin kolme tuntia kolmen pienen kappaleen lukemiseen. Alla pientä esimerkkiä:


Jaksetaan tämä päivä niin huomenna saadaan sitten levätä. Ja torstaina äiti ja iskä tulee Englantiin! Omg jännää!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti